Cursussen


Op deze pagina vindt u een overzicht van de cursussen.

 

Voor informatie en aanmelding klik op de desbetreffende cursus.

Voor meer informatie of advisering bel met (0516) 461938

of mail naar info@frbfotografie.nl

Ons werkgebied omvat Groningen, Friesland, Drenthe, de kop van Overijssel en de Noordoostpolder.

  

De planning van nieuwe cursussen wordt doorgaans gebaseerd op de voorkeuren van aankomende cursisten. Zo kun je op het aanmeldingsformulier aangeven in welke regio je de cursus wilt volgen en op welke avond(en) in de week je niet beschikbaar bent. Op deze manier kunnen we het zo veel mogelijk mensen naar de zin maken.

De cursussen starten eind februari/begin maart 2022.

De meeste avondcursussen tellen zeven lessen van elk drie uren. Vijf daarvan worden eenmaal in de twee weken gegeven op een vaste avond. Verder is er een praktijkles die overdag in een weekend wordt gepland. 

Bij verhindering kan na overleg een les in een parallelgroep gevolgd worden. Bij ons worden daarvoor geen extra kosten in rekening gebracht.

Bij de avondcursussen zijn de uitvoerige cursusreaders bij de prijs inbegrepen. Je kunt dus thuis op je gemak alles wat wordt behandeld nog eens nalezen.

 

Beleid FRB Fotografie rond covid-19

Altijd worden de door de landelijke overheid afgekondigde maatregelen en gegeven adviezen rond corona tijdens onze activiteiten nageleefd.

In uitzonderlijke gevallen kunnen wij strengere eisen dan die van de overheid stellen als naar ons oordeel de veiligheid van deelnemers daarbij gebaat is.

Met ingang van zaterdag 6 november jl. zijn de overheidsmaatregelen rond Covid 19 verscherpt. Hopelijk heb je er begrip voor dat het die reden noodzakelijk is dat je tijdens elke les of bijeenkomst je coronabewijs moet kunnen laten zien via de Corona Check app. Met zo'n bewijs kun je aantonen dat je gevaccineerd, of recentelijk door de GGD negatief getest bent of dat je kortgeleden hersteld bent van een coronabesmetting. 
Een deelnemer aan onze activiteiten moet op verzoek van de beheerder van de cursuslocatie of van ons zijn coronabewijs (QR-code) tonen om deze te laten controleren. 

Door aan een van onze activiteiten deel te nemen gaat men akkoord met de door ons getroffen voorzorgsmaatregelen en aangegeven gedragsregels.

Vanzelfsprekend treffen we tijdens de cursussen passende voorzorgsmaatregelen om voor alle aanwezigen de kans op besmetting met covid-19 te minimaliseren.

 

Cursusoverzicht

Klik op de desbetreffende cursus voor meer informatie en opgave. Voor deze cursussen is een camera met de mogelijkheid om sluitertijd en diafragma handmatig in te stellen noodzakelijk. (Uitgezonderd de cursussen Photoshop Elements en Lightroom)

(prijswijzigingen voorbehouden)

Cursus Voorkennis  Prijs
Zomereditie basiscursus instelbare camera geen € 310
Basiscursus instelbare camera  geen € 310

Cursus Licht, Belichting en Beeldopbouw (LB&B)

Basiscursus en workshop lichtkwaliteit € 310
Praktijkcursus Landschap- en Natuurfotografie Basiscursus, workshop lichtkwaliteit en cursus 'licht, belichting en beeldopbouw'  (advies: eerst praktijkcursus voor gevorderden) € 340, excl. evt. onkosten modellen
Landschap en Natuur deel II t/m IV Landschap deel I € 340
Praktijkcursus Macrofotografie Basiscursus en workshop lichtkwaliteit en cursus 'licht,belichting en beeldopbouw' € 340
Praktijkcursus Portret & Modelfotografie deel 1  basiscursus, workshop lichtkwaliteit en cursus 'licht, belichting en beeldopbouw' (advies: eerst praktijkcursus voor gevorderden) € 340, excl. evt. onkosten modellen
Praktijkcursus voor gevorderden basiscursus, workshop lichtkwaliteit en cursus 'licht, belichting en compositie' € 340, excl. evt. onkosten modellen
Cursus studiofotografie Basiscursus, workshop lichtkwaliteit, LB&B en Portret & Model fotografie deel 1 of praktijkcursus voor gevorderden € 340, excl. evt. onkosten modellen
Cursus studiofotografie deel 2 studiofotografie deel 1 € 340, excl. evt. onkosten modellen
Cursus productfotografie Cursus Licht, belichting en beeldopbouw en nog een vervolgcursus € 340
Cursus bruidsfotografie Basiscursus, workshop lichtkwaliteit en cursus P&M € 550
Cursus Strobist fotografie Basiscursus, workshop lichtkwaliteit en de workshop reportageflitser en nog een vervolgcursus € 340, excl. evt. onkosten modellen
Fotobewerking: Vereiste voorkennis: Prijs
Digitale beeldbewerking Photoshop Elements redelijke ervaring met de computer € 310
Cursus Lightroom redelijke ervaring met de computer € 310
     

* In het voorjaar kan de workshop lichtkwaliteit pas vanaf medio februari gegeven worden.
Voor degenen die eind februari / begin maart willen starten met een vervolgcursus hoeft dit echter geen enkel bezwaar te zijn, omdat de volgorde van lesstof van de vervolgcursus daarop wordt afgestemd. In de praktijk betekent dit dat je de workshop doet nadat je al een paar lessen van de vervolgcursus hebt gehad.

Inschrijfformulier cursus

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.