Praktijkcursus Lightroom


 

Nieuw: Praktijkcursus Lightroom!

 

Tijdens  de basiscursus Lightroom heb je kennis gemaakt met de belangrijkste mogelijkheden van dit programma, maar hoe gebruik je het effectief tijdens echte praktijksituaties? Deze begrijpelijke vraag is ons meermaals gesteld en ons antwoord daarop is de volgende aanpak tijdens de nieuwe Praktijkcursus Lightroom!

 

1. Tijdens een les wordt door alle deelnemers aan deze cursus eerst onder onze begeleiding gefotografeerd.  Elke deelnemer heeft daardoor tijdens het fotograferen te maken met een soortgelijke lichtsituaties en in grote lijnen hetzelfde onderwerp. Je leert daarbij o.a. camera-instellingen te gebruiken waarmee je tijdens het ontwikkelen van het RAW-bestand tot een optimale fotokwaliteit komt. Deze instellingen kunnen sterk afwijken van wat je tot nu toe hebt gedaan om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen. Het RAW-bestand kan er zelfs vreselijk uitzien, maar desondanks wel het beste uitgangspunt bieden voor het ontwikkelen van het RAW-bestand tot een kwalitatief hoogwaardig eindresultaat!

 

In de loop van de cursus kunnen in onderling overleg diverse onderwerpen aan bod komen, zoals landschapsfotografie, portretfotografie, zwartwit, low key en high key, productfotografie, macrofotografie, enz., enz. Fotograferen op buitenlocaties of in het cursusgebouw.

 

2. Na het fotograferen kiest elke deelnemer een zelfgemaakt RAW-bestand om te ontwikkelen, nadat hij zich een beeld heeft gevormd van het gewenste eindresultaat. Met de docent spreekt met elke cursist  individueel het beoogde resultaat even door, waarna ieder zijn RAW-bestand gaat ontwikkelen. De docenten zijn hierbij doorlopend beschikbaar om hulp te bieden.

 

3. Tot slot bekijken de deelnemers elkaars uitwerkingen. Verschillen in aanpak door cursisten  tijdens het fotograferen en het ontwikkelen van RAW-bestand zullen tot uitdrukking komen in de diverse eindresultaten. Er moet hierbij bedacht worden dat tijdens het fotograferen iedereen te maken had met vergelijkbare lichtomstandigheden en hetzelfde onderwerp. Tijdens de "show" is er natuurlijk gelegenheid voor het onderling vragen van toelichting aan medecursisten.

 

Tijdens de cursus komen verder diverse nieuwe zaken aan de orde, zoals het gebruik van Nik-filters die als plug in aan Lightroom kunnen worden toegevoegd. Aan deelnemers aan de Praktijkcursus Lightroom stellen wij deze programma's kosteloos ter beschikking. 

Ook is er tijdens de lessen in principe ook altijd gelegenheid vragen te stellen over ondervonden probleempjes met Lightroom.

 

De Praktijkcursus Lightroom telt 3 hele lesdagen: aanvang 09.30 u, eindtijd 16 uur. Pauze:  van 12.30 u  tot 13.00 u. Altijd de laptop en camera meenemen.

 

De Praktijkcursus Lightroom telt 3 hele lesdagen:

aanvang 09.30 u, eindtijd 16 uur. Pauze:  van 12.30 u  tot 13.00 u.

Altijd de laptop en camera meenemen.

 

kosten: € 370

 

Aanmelding