Licht, belichting en beeldopbouw


 

Nieuwe naam en bredere aanpak voor vervolg op basiscursus!

 

Met ingang van 2019 is een belangrijke wijziging doorgevoerd van de inhoud van het eerdere vervolg op de basiscursus. Daarbij draaiden alle oefeningen en opdrachten nog om portret- en modelfotografie. In de nieuwe, bredere opzet komen echter ook andere disciplines binnen de fotografie aan bod. Zo worden nu bij het belangrijke onderwerp lichtkwaliteit bijvoorbeeld ook oefeningen en opdrachten gedaan met macro- en landschapsfotografie. We zijn ervan overtuigd dat deze bredere benadering nóg meer mensen zal aanspreken dan eerder al het geval was.

Je hoeft voor deze cursus trouwens geen dingen aan te schaffen. Alles kun je doen met je huidige camera.

 

Bovendien een belangrijke uitbreiding

 

En dan is er nóg een verandering, dat een belangrijke aanvulling is op het eerdere vervolg op de basiscursus: er wordt een volledige praktijkles gewijd aan compositie en cameravoering. Daarbij gaat het o.a. om de kennis over beeldopbouw en het opdoen van ervaring daarmee. Dat is noodzakelijk om tot  "pakkende" foto's te kunnen komen en is uitermate belangrijk binnen alle disciplines van de fotografie! 

 

Doelstellingen vervolgcursus nieuwe opzet

  • Met minder moeite, en meer routinematig leren instellen van de camera
  • Ervaring opdoen met de invloed van verschillende lichtkwaliteiten op het onderwerp. Het doelbewust kiezen van de lichtkwaliteit voor een te maken foto.
  • Leren begrijpen, beoordelen en voorspellen van histogrammen, zodat de kans op perfecte belichtingen aanmerkelijk wordt vergroot.
  • Kritisch kiezen van brandpuntsafstanden en het tijdig gaan opmerken en vermijden van optische vertekeningen
  • Niet alleen meer een technische benadering tijdens het fotograferen zoals bij de basiscursus, maar ook het leggen van een fundament voor een min of meer kunstzinnige aanpak. Werken aan een eigen stijl.

  Het is noodzakelijk om vooraf of tijdens de cursus de workshop Lichtkwaliteit te volgen.

 

Aantal cursusbijeenkomsten: 6, waaronder een practicum compositie en cameravoering. Of 3 hele dagen.

 

Data voorjaar 2024:

zaterdag 23 maart
zaterdag 20 april
zaterdag   4  mei

Kosten: € 340,00

(prijswijzigingen voorbehouden)

 

 

                                                                INSCHRIJVEN