Laatste nieuws


Fotografie-excursie: ringen van jonge kerkuilen

Wij waarderen het enorm dat we jaarlijks met onze cursisten fotografie en hun kinderen op pad mogen met mijn ex-cursist en kerkuilenkenner bij uitstek, de bioloog Johan de Jong. Ook deze keer werd hij weer vergezeld door Freerk Jelsma en Gerben: vrijwilligers van de Vogelwacht. Hier een impressie van de uitermate boeiende excursie op 8 juli j.l.

FRB Fotografie ondersteunt het belangrijke werk van de Werkgroep Kerkuilen.

Voor een sfeerimpressie van deze middag      klik hier

_FRB4369
_FRB4468                  _FRB4484

 

 

 

 

 

 

Fotografie-excursie Kerkuilen op 8 juli!

Zaterdagmiddag 8 juli is de nieuwe datum voor het fotograferen van jonge kerkuilen. We bezoeken enkele boerderijen waar deze bijzonder fraaie vogels geringd zullen worden door bioloog Johan de Jong, dé deskundige bij uitstek van deze uilensoort. Je kunt de vogels van heel dichtbij fotograferen en als je wilt mag je ze ook vasthouden! Dat laatste is voor kinderen natuurlijk al helemaal een onvergetelijke ervaring! (Kinderen tot 12 jaar kunnen mee tegen een sterk gereduceerde prijs.)
Voor informatie en aanmelding, bel FRB Fotografie: 0516-461938 of mail naar greetjekeuning@gmail.com

foto van Greetje Keuning.

 

 

De natuur speelt ons parten….   (14 juni 2017)

 

Kerkuilen

Tijdens de inspecties die de laatste dagen zijn uitgevoerd, is tot onze grote teleurstelling gebleken dat in de diverse nesten de kerkuiltjes nog te klein zijn om te ringen. De excursie kan om die reden a.s. zaterdag 17 juni niet doorgaan en wordt twee of drie weken​ uitgesteld​.
Degenen die zich hiervoor hadden opgegeven krijgen z.s.m. bericht over de nieuwe datum.

Roofvogels

In het gebied waar we altijd de nesten van de roofvogels bezoeken zijn veel minder broedgevallen dan in vorige jaren. Tot overmaat van ramp zijn de weinige nesten in “ons” gebied gekraakt door nijlganzen.

Bioloog Johan de Jong, met wie wij jaarlijks op pad mogen om de jonge vogels te ringen, acht de kans verwaarloosbaar klein dat er dit jaar nog jonge roofvogels uit het ei zullen kruipen. We zullen dus moeten wachten tot volgend jaar.

Mocht je over een week of twee, drie mee willen om de schitterende jonge kerkuilen te fotograferen, dan ben je van harte welkom. Stuur me dan even een mailtje en dan krijg je bericht, zodra daarvoor de datum vastgesteld is.

De natuur laat zich ​niet ​dwingen…. Gelukkig!

Cursisten fotograferen hoog bezoek!

Kortgeleden waren deelnemers aan onze praktijkcursus aanwezig bij een groot sporttoernooi in Nieuwehorne. Het onderwerp was “adequaat fotograferen”. De cursisten werden verrast door een onaangekondigd werkbezoek van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de Secretaris-Generaal van het departement Sport, mevr. Viola de Koning. Hierbij enkele foto’s van de pommeranten, gemaakt door cursisten Aaltje Smit en Inge van Gerven.

IMG_4062   foto van Roland Bouma.foto van Roland Bouma.foto van Roland Bouma.
foto van Roland Bouma.

 

        DSC_5720            IMG_4014-2                          IMG_4058
 DSC_5807                                 IMG_4034
 DSC_5777